• Ahmet EKİCİ

ahmet_ekici_ipekyolu1952 Ünye Saylan Köyü doğumluyum. İlkokulu Saylan köyü Saydere İlkokulunda 1963-1964 yılında iyi bir derece ile bitirdim. 1968-1971 yıllarında medrese eğitimi aldım. 1971 yılında evlendim. 1972 yılında Denizli ilinde acemi birliği ve oradan Bursa personel okulu asker alma uzmanlık kursunu bitirdim. Yozgat askerlik şubesinde yazıcı onbaşı olarak askerlik görevimi tamamladım.

Evli ve 3 çocuk babası olarak 25 yıl esnaflık yaptıktan sonra emekli oldum. Emeklilik ile birlikte esnaflığı bırakarak İpekyolu mahallesi camii yaptırma ve yaşatma derneği başkanı olarak cami inşaatını tamamladım.

2004 yılı yerel seçimlerinde İpekyolu mahallesi muhtar adayı olarak ve halkın teveccühü ile muhtar seçildim. 2009 yılı yerel seçimlerinde tekrar muhtar seçilerek güven tazeledim. 2014 yerel seçimlerinde de üçüncü dönem hizmeti için güven tazeleyerek muhtar seçildim.

2004 yılı yerel seçimlerinde muhtar seçildikten sonra ekip arkadaşlarım ile muhtarlar derneğini toplayarak Türkiye muhtarlar derneği Ünye şubesi adı altında 138 muhtarın üyeliğinde büyük emek ve gayret sarf ederek 10 yıl süre ile muhtarlar derneğinin yönetim kadrosunda bulundum.

2014 Haziran ayında Ünye Muhtarlar Derneği adı altında yedi kurucu üye arkadaşım ile birlikte yeni bir dernek kurdum. Kurucu başkan olarak Türkiye muhtarlar derneği Ünye şubesi’nin tasfiye kongresinde üye aidatının 40 tl olmasını ve ünye muhtarlar derneğinin Türkiye muhtarlar konfederasyonuna bağlanmasını onayladım.

6 Haziran 2014 tarihinde yapılan kongreden sonra 9 Haziranda umre ziyaretine giderek bu hayırlı görevi de ifa etmiş bulundum. Ağustos ayı içinde yönetim kurulu kararıyla unyemuhtarlardernegi.com adı altında websitesi kurulumuna önderlik ederek derneğimiz ve 85 muhtarımızın çalışmalarının bu site üzerinden komuoyu ile paylaşılmasını ve yine aynı şekilde vatandaşlarımızın bu site üzerinden gerek derneğimiz gerekse muhtarlarımız ile iletişim kurmasını sağladım.