• Ünye’de 23 bin öğrenci ders başı yapıyor

okullar2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılının İlköğretim Haftası programları ile başlayacağını belirten Ünye Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Mutlu, “Ünye’de 15 Eylül Pazartesi günü 23 bin 369 öğrenci ders başı yapacak, bin 575 milli eğitim personeli görev alacak” dedi.
    Ünye Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Mutlu, gazetemize verdiği bilgide, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının Cumhuriyet Meydanı’nda 10.00’da çelenk sunma töreni, 10.30’da Kaledere İlkokulu’nda programla ve Ünye Kaymakam Mustafa Demir’in ilk zili çalmasıyla başlayacağını söyledi.

“Eğitim öğretimde geçen yılın başarı düzeyi ile karşılaştırma yapılıp, bu başarı düzeyini daha üst seviyelere çıkarmak için gerekli tedbirleri ilçe milli eğitimi müdürlüğümüzce alıyoruz” diyen Mutlu, şu bilgileri verdi:

“Ünye’de okul öncesi kurumlarımız olarak bin 172 öğrencimiz kayıt edildi. Bazı okullarımızda alan taraması halen yapılmakta olduğu için bu rakamımız 100 civarında daha artış olacağı tahmin ediyoruz. İlkokul olarak 7 bin 28 öğrencimizle, Ortaokul olarak 7 bin 206 öğrencimizle, Ortaöğretim olarak 7 bin 963 öğrencimiz olmak üzere toplam öğrenci sayımız 23 bin 369 öğrenci olarak eğitim öğretime pazartesi günü itibariyle başlamak üzere hazır. 2014-2015 eğitim ve öğretim yılına öğretmen kadromuz bin 381 kişi ile hazır. Destek olarak ücretli öğretmenliğe başvurular konusunda 56 öğretmenimizde eğitim öğretime hizmet edecektir. 50 müdür ve müdür vekilimizle idareci olarak bulunmakta. 88 müdür başyardımcımız ve müdür yardımcımız okul ve kurumlarımızda idareci olarak hazır. Toplamda bin 575 personelimizle eğitim öğretime hazırız.”