• Ünye Muhtarlar Derneğinden Organ Bağışına Destek

Ünye Devlet Hastanesi organ bağışı birimi tarafından yapılan bilgilendirmenin ardından muhtarlar doldurdukları formlarla organlarını bağışladı.Ünye Devlet Hastanesi Doku ve Organ Bağışı Koordinatörü Songül Cumhur Baykan muhtarlar derneğinde düzenlenen programda muhtarlara organ bağışının önemini anlattı.

Ülkemizde 30 bin organ bağışlayan kişinin olduğunu ifade eden Baykal,organ bağışının nasıl ve hangi koşullarda yapılacağını açıkladı.Sunumun ardından gönüllü muhtarlardan bağış aldı.Muhtarlar bağış formunu doldurduktan sonra organ bağışı kartını aldı.

Sunumun oldukça faydalı olduğuna dikkat çeken Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet EKİCİ muhtarlarımız önemli bilgilerden yararlandılar.Organ bağışının ne olduğunu bilmeyenler var.Dinen de sakıncalı olmadığını biliyoruz ve kampanyayı destekliyoruz dedi.

Organ bağışı ve doku bağışı konusunda ülkemizde 30 bin civarında hastanın olduğunu öğrendik.Bu kadar insan organ organ beklerken biz organlarımızın bağışlanmasını bir vazife olduğunu düşünüyoruz.Çünkü bu organlarımız biz öldükten sonra toprak olacağına organ bekleyen bir sürü insanlar var üzülüyoruz onlara şifa olsun.Herkesi bu organ bağışına davet ediyoruz.