• HAZİNE ARAZİLERİNE KİRALAMA İMKANI

31 Aralık 2017 tarihinden önce son 3 yıl boyunca heyete ait tarım arazilerini kullanan üreticilere kullandıkları bu arazileri 10 yıla kadar tarımsal amaçlı kiralama imkanı getirildi.Düzenlemeden faydalanacak üreticiler çiftci kayıt sistemine dahil edilerek kayıt dışının önüne geçilecektir.Üreticiler kiralanan arazilerle birlikte ucuz kredi imkanlarından ,tarım sigortalarından ,tarımsal desteklerdende faydalanabileceklerdir.23 Haziran 2018 tarih ve 30457 sayılı resmi gazetede yayınlanan Milli Emlak Genel Tebliği gereğince 31.12.2017 tarihi itibariyle geçmişe dönük en az 3 yıl hazine arazisini tarımsal amaçlı kiralayan üreticiler 19 kasım 2018  tarihine kadar Milli emlak şefliğine başvuru yapmaları durumunda bu arazileri tarımsal amaçlı 10 yıla kadar kiralayabilecek,10 yılın sonunda da doğrudan satın alabilecek.

Hazine arazilerinin kiralanmasına ilişkin Ünye Ziraat Odası Toplantı Salonunda İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve ziraat odası iş birliğiyle Ünye Milli emlak Şefi Hadi Tuncer tarafından muhtarlar bilgilendirildi.

Toplantı sonrası ilgili mevzuata uyan parsel ve hak sahibi listeleri muhtarlara teslim edildi.Tarım ve Orman Müdürü Ferda Yıldırım uygulamayla tarımsal desteklerin artacağını ifade ederek ,bu mevzuattan ilçemizde 1271 kişinin faydalanabilecek ve toplamda da yaklaşık 5000 dekar hazine arazisi tarımsal amaçlı kiralanabilecek.

Bu arazilerin tamamının kiralanması ve tarımsal desteklere başvurulması durumunda ilçemize yıllık yaklaşık 920 bin lira ilave tarımsal destek kazandırılacak dedi.