• 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ KUTLAMASI

19 Ekim Muhtarlar Günü Ünye’de düzenlenen etkinliklerle kutlandı.Ünye de ilk olarak Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.Anıta çelenk sunulduktan sonra saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı okundu.

Ahmet Ekici konuşmasında;muhtarlık yasasına ihtiyaç duyulduğunu belirterek ,muhtar muhtarlık görevini yasa gereği seçimle halkından alır halkını temsil eder.Yine yasa gereği devletin ali menfaatlerini gözetip korumakla görevlidir.Muhtarlık,189 yıllık bir geçmişe sahip önemli bir yerel yönetim biçimidir,lakin 88 yıllık önem ve mahalle kanunlarıyla yönetilmektedir.En demokratik seçim olan seçimleri,seçim yasasıyla 6 aylık oturum mecburiyeti olduğu gibi ,adli sicil kaydı evraklarıyla belediye meclisi üyesi gibi adaylık başvurusu zorunluluğu getirilmelidir.Muhtarların yıllık izinleri olmalı ve yasayla belirlenmelidir.Cumhurbaşkanımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü ilan edilmesinde,muhtar ödeneklerinin iyileştirilmesinde,sosyal güvenlik primlerinin devlet tarafından ödenmesinde,silah ruhsatlarından alınan harçların kaldırılmasında,muhtarlara yakın alaka göstererek Cuhmurbaşkanlığı külliyesinde misafir etmesinde başta Cumhurbaşkanımıza ve ekibine teşekkür eder şükranlarımızı arz ederiz.

Muhtarların güçlü bir sivil toplum örgütü olduğunu söyleyen Ekici Ünyemizde 85,Ordu genelinde 725,Ülke genelinde 50 bin 275 muhtar mevcuttur.Ülkemiz genelinde 35 bin civarında üyesi,280 derneği ve 13 federasyonu olan seçilmiş ve seçkin topluluk ,Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu çatısı altında güçlü bir sivil toplum örgütüdür dedi.

Muhtarlık Bilgi sistemi olan MUBİS’in muhtarlar tarafından kullanılmasını isteyerek ,İçişleri Bakanlığı’na bağlı sistemin en iyi taraflarından biri problemi ileteceğiniz makamlara ulaşamadıysanız,elinizde akıllı telefonunuz ve internetiniz varsa sokakta gezerken bile telefondan girerek işlemleri yapabilirsiniz dedi.

Programda konuşma yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet ÇAMYAR ise büyükşehir ve ilçe belediyesinin çalışmalarıyla muhtarların ellerinin güçlendiğini ifade ederek şunları söyledi.Biz muhtarlarımızın daha önceden bir kamyon çakıl için ,bir boru için,bir büz için Ankaraya gittiği günleri biliyoruz ancak bu dönemde biz gönül rahatlığı içerisinde şunu ifade edebiliriz gerek bizler gerek büyükşehir belediyemiz elimizden gelen imkanları en iyi şekilde vatandaşlarımıza için kullanmaya gayret ediyoruz dedi.Program Atatürk Parkı Sosyal Tesislerinde yapılan kahvaltıyla son buldu.